Meld je aan!
Ik ben er klaar voor!

Frequently Asked Questions

Jazeker, graag zelfs! Je kunt hiervoor mailen naar introabel@buas.nl

De introductieweek vindt plaats van maandag 28 augustus tot en met donderdag 31 augustus. De eerste dag begint in Breda en de laatste dag eindigt ook in Breda! Het definitieve programma is nog in ontwikkeling.

Het is nog niet bekend tot wanneer je kan inschrijven, dit zal bekend gemaakt worden zodra de inschrijvingen zijn geopend.

Om deel te nemen aan de introductieweek betaal je €150. Zodra de inschrijving is geopend kun je lezen hoe je kunt betalen.

Intro ABEL heet alle studenten welkom die nieuw zijn bij Built Environment en Logistics! Zo ook uitwisselingsstudenten, instroomstudenten, etc. Wees welkom!

Bagagelijst

Zodra de inschrijvingen zijn geopend zal er gedeeld worden wat je allemaal mee moet nemen op de intro.

Wat laat je thuis

  • Drank en drugs (wij volgen de regels van BUas; dus er wordt geen alcohol geschonken onder 18 jaar) Check voorwaarden voor meer regels en informatie.
  • Laptop
  • Duur horloge of sieraden
  • Je vriend of vriendin
  • Je huisdier
  • Je ouders

Heb je vragen over de introductieweek, stuur ons dan een e-mail: introabel@buas.nl. Je kunt ons ook een DM sturen op Instagram.

Om de introductieweek te kunnen bijwonen, moet je een geregistreerde BUas-student zijn.

Let op: je inschrijving dient afgerond te zijn voor 28 augustus (diploma behaald / betaling geregeld via Studielink). Als je inschrijving niet is afgerond op 28 augustus, dan mag je geen gebruik maken van de Buas studiefaciliteiten en wordt je geblokkeerd. Je zult dan niet worden ingedeeld in een klas, je hebt ook geen recht op onderwijs van BUas en je kunt dus ook niet mee op de intro.

Stuur een e-mail naar introabel@buas.nl.

Dat hangt van veel dingen af. Leg jij je ei meteen in het water? Of pas nadat het is gaan koken… Heeft het ei in de koelkast gestaan ​​voordat je het in het water deed? Of was het op kamertemperatuur…? Veel vragen. Hierbij enkele tips.

Kook je een ei (m) met koud water (tijd vanaf dat het water kookt):

  • Zacht ei 3 minuten
  • Halfzacht ei 4-5 minuten
  • Hard ei 7 minuten

Als je een ei (m) in het water legt vanaf het moment dat het water kookt:

  • Zacht ei 3-4 minuten
  • Halfzacht ei 5-6 minuten
  • Hard ei 8 minuten

Het blijft een kwestie van proberen, want:

  • Heel vers ei? 1 minuut extra
  • Ei recht uit de koelkast? 1 minuut extra
  • Groot (L) of extra groot (XL) ei? 1-2 minuten extra
  • Klein (S) eitje? 1 minuut minder

Als je ooit echter een struisvogelei wilt koken, moet het ongeveer 90 minuten koken… Het is maar dat je het weet.