Meld je aan!
Ik ben er klaar voor!

Veiligheid

Hoogste prioriteit

De organisatie en Breda University of Applied Sciences hebben als hoogste prioriteit dat iedereen op een veilige manier kan deelnemen aan IntroABEL. Er wordt veel waarde gehecht aan dat je je veilig en welkom voelt tijdens de introductieweek. Dat wordt gedaan vanaf het moment dat je aankomt totdat je weer naar huis gaat.

Je begint IntroABEL in de klas waarmee je gaat starten bij jouw opleiding. De introductie is georganiseerd door ouderejaars studenten en BUas medewerkers. Zij zullen de gehele introductie aanwezig zijn en ervoor zorgen dat alle activiteiten goed en veilig verlopen.

Tijdens de introductieweek kun je als je ergens mee zit bij een van de medewerkers terecht. Wil jij tijdens de intro liever vertrouwelijk met een medewerker praten? Vraag dit dan even bij de organisatie en dan wordt het vertrouwenspersoon van BUas ingeschakeld. 

EHBO en beveiliging

Alle leden van de organisatie hebben ook tijdens de voorbereiding een EHBO cursus gehad en kunnen dus eerste hulp verlenen waar nodig is. Gedurende fysieke activiteiten van IntroABEL is er een professionele EHBO aanwezig die jouw veiligheid en de veiligheid van jouw klas- en studiegenoten waarborgen.

NIX18

Gedurende de introductie is het niet toegestaan om eigen drank en drugs mee te nemen en te nuttigen, er zal hier ook streng op gehandhaafd worden. Tijdens de introductie worden er alcoholische dranken geschonken, er geldt NIX18. We werken met een bandjes systeem waarbij er direct gecontroleerd kan worden of een minderjarige deelnemer/deelneemster de regels overtreedt. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen en ingerichte plekken. Dat geldt ook voor e-sigaretten. Daarbij geldt ook NIX18. We hebben het recht om mensen te verwijderen van de locatie die de regels overtreden.

Gedragscode van BUAS

IntroABEL conformeert zich aan de gedragscode van BUas
“Wij hebben een studieomgeving voor ogen waarin iedereen met respect met elkaar omgaat, waarin iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt en waarin je succesvol kunt studeren.” 

We moeten duidelijk maken wat we van elkaar verwachten, welk gedrag wenselijk is en wat we bedoelen met ethisch en integer handelen. De ‘Gedragscode’ van Buas is bedoeld om hierover duidelijkheid te scheppen. Mocht er toch sprake zijn van ongewenst gedrag en lukt het u niet om zelf vragen te bespreken en problemen op te lossen, neem dan contact op met het organisatieteam van IntroABEL om in contact te komen met de toegewezen Buas-medewerker om u te helpen in contact te komen met de Buas-vertrouwenspersoon.

De organisatie van IntroABEL heeft het recht om de deelnemer die in strijd met deze gedragscode handelt van het evenemententerrein te verwijderen, zonder dat de organisatie van IntroABEL gehouden is tot restitutie van de toegangsprijs.

Hoe gaan we met elkaar om?

1. Respecteer elkaar: Behandel elkaar met respect, ongeacht persoonlijke kenmerken of overtuigingen.

2. Zorg voor elkaar: Laat vriendelijkheid ons kompas zijn. Wij zijn een gemeenschap die elkaar steunt en optilt. Vergeet niet dat er altijd hulp beschikbaar is als u die nodig heeft.

3. Creëer een veilige omgeving: Er is geen plaats voor intimidatie, agressie, geweld en pesten van welke aard dan ook, online of offline.  

4. Grenzen respecteren: persoonlijke grenzen begrijpen en respecteren. Toestemming is verplicht. 

5. Vier diversiteit: omarm diversiteit en draag bij aan een inclusieve omgeving. Onze diversiteit stimuleert innovatie en veerkracht. 

6. Feedback, geen kritiek: Constructieve feedback stimuleert groei. Laten we elkaar opbouwen 

7. Leer van fouten: falen is onderdeel van vooruitgang. Laten we leren, ons aanpassen en verder gaan.

8. Ga uit van goede bedoelingen: geef elkaar het voordeel van de twijfel. We zijn hier allemaal om te leren en te groeien. 

9. Werk genereus samen: deel kennis, ideeën en kansen. Wees open, nieuwsgierig, eerlijk en transparant. Wij gedijen samen. 

10. Moed: Controleer, wees moedig, spreek uw mening uit en kom op voor wat juist is. Omhels jouw uniekheid.